2013年9月2日 星期一

OMEGA 3510 入門CLIUB時計錶!


2011/10/01
OMEGA 3510 入門CLIUB時計錶! 以前已介紹過,今次再介紹,因為此錶已停產,近兩三年二手價亦慢慢上升!
OMEGA二手錶一向不及ROLEX的流行,是故二手價亦長期偏低!
運動錶方面更一直不敵ROLEX的各個系列!
當中只有SPEEDMASTER系列自成一格.有自己的一班FANS!
OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL 跟隨美國太空人登陸月球,多年來此故事一直支撐OMEGA!
原先的版本是手動上鏈的,3510 是平價版本,因為要適合現代人節奏,改成自動錶,不需每日上鏈!
今次介紹一隻3510是2009年買的,屬市價!但發現有問題就用左$3550-去OMEGA HK維修!用左兩個月時間!
*****************************************
現在放售: http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1127856651?
 
OMEGA 3510 自動時計!!
絕對信心保證!2009年10月已全錶由OMEGA HK full maintenance! 花費HK$3550-! 之後甚少帶!
外觀一流,只有錶面5分鐘MARKERS微黃
機械部分唔使講....勁正!!! 媲美出廠狀態!!!
此錶二手買番來,用了一日,發現儲能只有10-12小時!賣主話係0甘正常架拉!無辦法只有全錶OMEGA維修!
一般大三針錶100-150個機械配件,容易維修,好多街外師父做得好!
但時計比較複雜,一般師父頭痛醫痛式維修係唔得既,玩玩下咪又死火!
本人做二手錶,絕對唔想客戶失望!一般錶有問題都全力整好先交比下一手!賺少些無問題!!
此錶現在網上價由8000-9000不等,看狀態啦!我呢隻肯定貴些,但絕對比到你信心及保障!
貴些買有質素保證既,抑或平些的,用家自己選擇!
仲有,全錶OMEGA維修一來一回要兩個月時間!
買錯野不單只花錢,更要費時間自己走來走去tim!!
因有實際$3550-OMEGA 維修開支,本人議價空間不大!!
油旺佐敦交收!